Werk-privé balans
Mantelzorgondersteuning voor werknemers, werkgevers & UWV

Mantelzorgondersteuning

25% van de medewerkers combineert werk en mantelzorg en 1/3 daarvan verleent meer dan 8 uur zorg naast een 36-urige werkweek. Dit zorgt voor 18% van het verzuim. Belemmert de zorg voor een naaste jouw werk, of die van je cliënt of medewerker? Ontdek hoe je mantelzorg en een baan (zoeken) succesvol kunt combineren.

Mantelzorg en werk: een balans vinden

Mantelzorg zorgt voor unieke uitdagingen in de werk-privé balans. Bij Fello begrijpen ze deze uitdagingen. Zij bieden gerichte ondersteuning aan werkende mantelzorgers, werkgevers en het UWV. De aanpak faciliteert een gezonde werk-privé balans, vermindert stress en verhoogt de productiviteit.

Ontdek hoe Fello’s inzichten en oplossingen mantelzorgers empoweren om effectief te zorgen en tegelijkertijd hun professionele ambities na te streven.

Waarom een goede werk-privé balans belangrijk is voor mantelzorgers, organisaties én het UWV

In onze snel veranderende werkwereld is het vinden van een gezonde werk-privé balans voor mantelzorgers essentiëler dan ooit. Mantelzorgers staan vaak voor de uitdagende taak om hun werkverantwoordelijkheden te combineren met de intensieve zorg voor een naaste. Deze dubbele rol kan leiden tot verhoogde stressniveaus, emotionele uitputting en een risico op burn-out.

Zonder adequate ondersteuning en erkenning van deze unieke situatie kunnen mantelzorgers te maken krijgen met verminderde werkprestaties, hoger ziekteverzuim en persoonlijke welzijnsproblemen. En in het uiterste geval zelfs met het UWV te maken krijgen.

Het bevorderen van een evenwichtige werk-privé balans is daarom niet alleen van vitaal belang voor het welzijn van de mantelzorger, maar ook voor de duurzaamheid en effectiviteit van organisaties.

Nationale week van de werkprivé balans van 22 tot 26 januari 2024!

In dialoog met elkaar over werk-privé balans: Verbind werk en mantelzorg

Mantelzorg en werk combineren is een uitdaging die vaak onzichtbaar blijft. Veel werkende mantelzorgers worstelen om hun aandacht en energie tussen hun professionele verplichtingen en zorgtaken te verdelen. Dat veroorzaakt maar liefst 18% van het verzuim.

Ingrid van Loon van Fello biedt tijdens deze webinar op dinsdag 23 januari van 13.00 tot 14.00 uur praktische oplossingen en steun om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

In deze webinar deelt Ingrid van Loon van Fello de mogelijkheden voor werkgevers, medewerkers en UWV-cliënten om een gezonde balans te creëren tussen werk (zoeken) en mantelzorg.

  • Voor werkgevers belicht zij het belang van bewustwording en ondersteuning van mantelzorg binnen de organisatie.
  • Medewerkers vertelt zij waarmee Fello hen kan bijstaan in hun dagelijkse uitdagingen als mantelzorger.
  • UWV-medewerkers krijgen inzicht in hoe zij mantelzorgende cliënten effectief kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar werk.

Deze webinar biedt nieuwe perspectieven en concrete handvatten om in 2024 een mantelzorgvriendelijke werkcultuur te bevorderen.

Dinsdag 23 januari op de agenda!

Werkprivé balans en mantelzorgers

Hoe kun je meedoen?

Laat je inspireren door tal van ideeën en mogelijkheden deze week die jezelf kunt organiseren of bel of mail ons om samen te kijken naar de mogelijkheden.  Maak samen met Fello het verschil. Schrijf je in voor deze inspirerende webinar via deze link of de aanmeld-button op deze pagina.

Wil je zelf een rol spelen tijdens deze week of heb je aanvullende ideeën, aarzel dan niet om contact op te nemen met Annemie Webers.

Mede mogelijk gemaakt door Career & Live en Career & Kids

en partners van de nationale week van werk-privé balans

Lees meer

Werkende ouders

Schuldproblematiek

Onregelmatige werktijden

Hybride werken

Vitaliteit

Aanmelden en/of informatie