Werkprivé balans
Werkende ouders

Werkende ouders

Werkende ouders jongleren als acrobaten om alle ballen in de lucht te houden. Dat kost hen continue inspanning en concentratie. Hoe steun je jouw medewerkers in een goede werk-privé balans met het ouderschap, wat levert het jou als werkgever op én welke keuze maak je als werkende ouder zodat je zelf energiek en gezond blijft en jouw ambities kunt realiseren? Laat je als werkgever én werknemer maandag 22 januari de hele dag inspireren tijdens verschillende events.

Een goed begin

Tijdens het eerste online mini-congres van deze week werk-privé balans gaan Prof.Dr. Mara Yerkes, Hoogleraar Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, en Ir. Steven Tolsma, Register Loopbaancoach en Directeur van Career and Kids en Brand New Job, in op het belang voor werkgevers van een goede werk-privé balans voor werkende ouders.

In deze interactieve workshop passeren de belangrijkste voordelen van een goede balans werk-privé bij werkende ouders de revue en staat ruimte voor vragen en discussie centraal:

  1. Gezondheid en welzijn: Een gezonde balans tussen werk en privéleven kan helpen om stress te verminderen en het welzijn van werkende ouders te verbeteren. Het kan ook hun fysieke en mentale gezondheid verbeteren en ziekteverzuim verminderen.
  2. Gezinsleven: Een evenwichtige werk-privé balans kan werkende ouders helpen om meer tijd door te brengen met hun gezin en om belangrijke momenten en mijlpalen in het leven van hun kinderen niet te missen.
  3. Productiviteit op het werk: Werkende ouders die zich gesteund voelen bij het vinden van een goede balans tussen werk en privéleven, kunnen beter presteren op het werk. Ze hebben meer energie en motivatie en zijn in staat om hun werk effectiever te doen.
  4. Werkgeversbinding: Werkgevers die hun werknemers steunen bij het vinden van een goede balans tussen werk en privéleven, kunnen de betrokkenheid en loyaliteit van hun werknemers vergroten en zo het personeelsverloop verminderen.

Meld je aan voor dit event voor werkgevers op maandagochtend 22 januari van 09.00-10.00 uur via de ‘aanmeld-button’ op deze pagina. Ben je benieuwd naar de andere events binnen dit thema voor werkgever én de werkende ouder? Bekijk de agenda voor inspiratie en om je aan te melden.

Nationale week van de werkprivé balans van 22 tot 26 januari 2024!

In dialoog met elkaar over werk-privé balans, een dag zonder taboes en vol inspiratie

Essentieel is en blijft natuurlijk het contact tussen werkgever en werknemer

Moeders én vaders, die werk en gezin combineren, jongleren steeds met hun aandacht, tijd, energie en de verschillende rollen die ze hebben. Het is geaccepteerd dat ouders werk en gezin combineren.  Ouders worstelen hoe ze alle ballen in de lucht kunnen houden en het toegeven dat dit niet altijd lukt is een vaak taboe. Gelukkig zijn er ook steeds meer positieve ontwikkelingen en initiatieven, het uitgebreidere geboorteverlof ( Sinds 1 juli 2020 kunnen partners maximaal vijf weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit aanvullend geboorteverlof moet binnen zes maanden na de geboorte van het kind, gespreid of aaneengesloten, opgenomen worden) en het aanstaande uitgebreidere ouderschapsverlof (Met ingang van 2 augustus 2022 kunnen ouders in het eerste levensjaar van het kind negen weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Het bedrag is 50% van het dagloon, tot 50% van het maximum dagloon). Onlangs werd de handreiking Zwangerschap en Werk  door de de Stichting van de Arbeid gelanceerd. Hiermee biedt de Stichting van de Arbeid handvatten aan (toekomstige) moeders en vaders en hun werkgevers hoe om te gaan met zwangerschap op het werk. De handreiking bevat niet alleen de wettelijke rechten omtrent zwangerschap, maar gaat ook in op het faciliteren van het gesprek tussen werkgever en werknemer met als doel over en weer meer begrip creëren door middel van het bieden van praktische informatie. De handreiking haakt in op de SER publicatie Handreiking arbomaatregelen Zwangerschap en Werk

Maandag 22 januari op de agenda!

Werk-privé balans en werkende ouders

Hoe kun je meedoen?

Laat je inspireren door tal van ideeën en mogelijkheden deze week die jezelf kunt organiseren of bel of mail ons om samen te kijken naar de mogelijkheden. Wil je zelf een rol spelen tijdens deze week of heb je aanvullende ideeën, aarzel dan niet om contact op te nemen met Steven Tolsma.

Mede mogelijk gemaakt door Career & Live en Career & Kids

en partners van de Nationale week van werk-privé balans

Lees meer

Schuldproblematiek

Mantelzorgers

Onregelmatige werktijden

Hybride werken

Vitaliteit

Aanmelden en/of informatie