Werkprivé balans
Laat ouderschap niet leiden tot verzuim

Laat ouderschap niet leiden tot verzuim

Onderzoek toont aan dat 60% van de zwangere medewerkers zich ziek meldt en 30% uitvalt binnen een jaar na de geboorte van hun baby. Preventieve voorlichting kan de helft van dit verzuim verminderen wanneer het open gesprek wel goed wordt gevoerd. Hoe maak je de cruciale beweging in de combinatie van werk & aanstaand ouderschap die nodig is om gezond en vitaal te blijven werken en leven?

Een cruciale beweging naar een goede werk-privé balans

Een gezonde werk-privé balans voor werkende ouders bepaalt het gelukt en de inzetbaarheid van deze medewerkers. Met een open gesprek en preventieve voorlichting wordt de helft van het verzuim door ouderschap positief beïnvloed.

  1. Nieuwe vaardigheden: Het ouderschap brengt nieuwe vaardigheden met zich mee die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jou als werkgever. Hoe verandert dit de werkrelatie?
  2. Productiviteit op het werk: Tegelijkertijd verandert het ouderschap de prioriteiten, flexibiliteit en vitaliteit van jouw werknemer. 60% van de zwangere medewerkers meldt zich ziek en 1/3 valt uit binnen een jaar na de geboorte van hun kind.
  3. Werkgeversbinding: 70% van de werknemers vindt dat de werkgevers geen rekening houdt met het ouderschap. Het open gesprek versterkt het werkgeluk en de prestaties van de werknemer, maar moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Preventieve voorlichting en het open gesprek beïnvloedt de helft van het verzuim door (aanstaand) ouderschap. Op 22 januari van 11.00-12.00 delen Veerle en Marjon van Workwave hoe je een cruciale beweging maakt in de combinatie van werk & (aanstaand) ouderschap, op de werkvloer.

Nationale week van de werkprivé balans van 22 tot 26 januari 2024!

Een interactieve workshop over de werk-privé balans van de werkende ouder zonder taboes en vol inspiratie

Laat ouderschap niet leiden tot verzuim

Moeders én vaders die werk en gezin combineren jongleren om hun aandacht en energie te verdelen en durven vaak niet toe te geven dat dit niet altijd lukt. Preventieve voorlichting en het goede open gesprek ondersteunt de (aanstaande) ouder om een gezonde balans te creëren en vermindert het verzuim als gevolg van ouderschap binnen het eerste jaar met ruim 50%.

Veerle en Marjon van Workwave delen in deze interactieve workshop hoe je als HR, verzuimexpert en/of leidinggevende een cruciale beweging maakt in jouw organisatie naar een gezonde combinatie van werk & (aanstaand) ouderschap.

De workshop levert je nieuwe inzichten op en geeft praktische handvatten waarmee je in 2024 direct een betere gezinsvriendelijke werkcultuur creëert.
Let’s make a WorkWave en we zien je graag bij de workshop. Schrijf je in via deze link.

Maandag 22 januari op de agenda!

Werk-privé balans en werkende ouders

Hoe kun je meedoen?

Laat je inspireren door tal van ideeën en mogelijkheden deze week die jezelf kunt organiseren of bel of mail ons om samen te kijken naar de mogelijkheden. Wil je zelf een rol spelen tijdens deze week of heb je aanvullende ideeën, aarzel dan niet om contact op te nemen met Steven Tolsma.

Mede mogelijk gemaakt door Career & Live en Career & Kids

en partners van de Nationale week van werk-privé balans

Lees meer

Schuldproblematiek

Mantelzorgers

Onregelmatige werktijden

Hybride werken

Vitaliteit

Aanmelden en/of informatie