Je kunt je nu aanmelden voor de dagelijkse online kennissessies tijdens de week van de werk-privé balans van 22 – 26 januari 2024
02 oktober 2023

Je kunt je nu aanmelden voor de dagelijkse online kennissessies tijdens de week van de werk-privé balans van 22 – 26 januari 2024

Ik gun iedereen een gezond en vitaal 2024! In een tijdperk waarin de grenzen tussen werk en privéleven vervagen en de 24/7 werkcultuur de norm wordt, staat Nederland voor een tweeledige crisis: de constante druk van bereikbaarheid en de toenemende invloed van privéomstandigheden op de werkvloer. Daarom is er voor het eerst een Nationale Werk-Privé Balans Week, een dringende oproep tot actie voor zowel politiek als maatschappij.

De Onophoudelijke Werkdruk: Een 24/7 Cultuur

De moderne werkomgeving eist een bijna constante bereikbaarheid, waardoor de grenzen tussen werk en vrije tijd vervagen. Deze 24/7 cultuur legt een enorme druk op werknemers, met werkstress en burn-outs als gevolg. Tegelijkertijd blijft de impact van privéomstandigheden op de werkvloer vaak onderbelicht. Van zorg voor een ziek familielid tot de stress van een echtscheiding, het privéleven van werknemers heeft een directe invloed op hun prestaties en welzijn.

Waarom is het belangrijk dat werkgevers aandacht besteden aan Werk-Privé Balans?

Voor werkgevers is het cruciaal om de werk-privébalans van hun werknemers serieus te nemen. Een goede balans draagt bij aan het welzijn en de productiviteit van werknemers, wat op zijn beurt resulteert in minder stress, minder vermoeidheid en minder burn-outs. Door aandacht te besteden aan een gezonde werk-privébalans kunnen werkgevers niet alleen het talent aantrekken en behouden, maar ook bijdragen aan een productievere en tevreden werkomgeving.

Verbinding met Actuele Trends I
In lijn met recente ontwikkelingen in de Nederlandse arbeidsmarkt, zoals benadrukt in het AD-artikel van 10 januari 2024, “Werkgevers paaien hun personeel: verlof voor menopauze, mantelzorg en nu ook menstruatie”, erkennen we de noodzaak voor werkgevers om rekening te houden met de diverse behoeften van hun werknemers. Deze trend naar maatwerk en flexibiliteit in verlofregelingen is een positieve stap richting het erkennen en verminderen van zowel werkdruk als privédruk.

 Speciale subthema’s

Elke dag staan ander thema’s centraal en start met een mini congres online van 09 tot 10uur, deelname hieraan voor jou en je collega’s is kosteloos.

  • Maandag 22 januari: Werk-privé balans en werkende ouders
  • Dinsdag 23 januari: Werk-privé balans en mantelzorg
  • Woensdag 24 januari: Werk-privé balans en hybride werken, met de lancering van het Hybride Samenwerkingsspel
  • Donderdag 25 januari: Werk-privé balans en schuldenproblematiek
  • Vrijdag 26 januari: Werk-privé balans en altijd “aan” staan

Wil je of een van je collega’s een of meerdere sessies bij wonen?
Wil je zelf iets organiseren in deze week laat je dan inspireren en kijk op onze inspiratie pagina https://weekwerkprivebalans.nl/inspiratie/
Meld je eenvoudig aan door een e-mail te sturen en ontvang direct de link voor de Teams-sessies.

Laten we samen het fundament leggen voor een vitaal 2024, vrij van overweldigende werkdruk.

Deelname is gebaseerd op het principe; wat is het je waard? Let op VOL = VOL

Steven Tolsma

Annemie Webers

founders van de week van de werk-prive balans