Werkprivé balans
Ondersteun alleenstaande ouders bij een gezonde werk-privé balans, voor professionals die alleenstaande ouders begeleiden naar werk

In gesprek over een gezonde werk-privé balans voor alleenstaande ouders mogelijk maken

In Nederland ontvangt 25% van de 300.000 alleenstaande ouders een bijstandsuitkering. Dit zijn ongeveer 75.000 uitkeringsgerechtigden, met name alleenstaande moeders. De belemmeringen op hun pad, zoals kinderopvang, uitzichtloosheid en de druk van het alleenstaand ouderschap houden deze situatie in stand. Goede ondersteuning bij het mogelijk maken van een gezonde werk-privé balans helpt hen terug te keren naar werk en hun arbeidspotentieel te benutten.

Begeleid de alleenstaande moeder met meer vertrouwen, energie en plezier in de weg naar werk.

Ervaringen bij diverse samenwerkingspartners zoals gemeenten & werkbedrijven, laten zien dat er weinig vertrouwen bestaat in een duurzame verandering voor deze doelgroep. Een herkenbare belemmering uit het werkveld met betrekking tot de ondersteuning van alleenstaande moeders. De complexe problematiek van de klant en beperkt beschikbare kinderopvang vormen echter grotendeels de oorzaak van de onveranderde situatie.

Alleenstaande moeders voelen zich vaak “vastzitten” in uitzichtloosheid. Overspoeld door onzekerheden en onmogelijkheden binnen verschillende levensgebieden weten zij niet hoe en waar te beginnen. Onderstaande zaken houden de situatie stand.

  • Geen kinderopvang kunnen krijgen
  • Gebrek aan tijd en energie ervaren
  • Angst voor falen, verandering of om de kinderen los te laten
  • Denken in onmogelijkheden en geen financiële verbetering verwachten
  • Problemen voorzien in de combinatie van werk en gezin

Op 22 januari van 14.00 tot 15.00 uur leiden Frieks Bruning en Inge Spek van Career & Kids live het open gesprek over een gezonde werk-privé balans voor alleenstaande ouders mogelijk maken, voor professionals binnen overheidsinstanties die te maken hebben met alleenstaande verzorgende ouders die gezin en werk weer willen gaan combineren. Meld je direct aan via e-mail of via de ‘Aanmeld-button’ op deze pagina.

Nationale week van de werkprivé balans van 22 tot 26 januari 2024!

In gesprek met elkaar over het mogelijk maken voor alleenstaande moeders om werk en gezin te combineren.

Een interactieve workshop over obstakels bij de ondersteuning van alleenstaande moeders die willen gaan werken. Zonder taboes en vol inspiratie en praktische informatie over mogelijke interventies!

Frieks Bruning en Inge Spek van Career & Kids verzorgen deze workshop voor (werk) consulenten, beleidsmedewerkers, medewerkers binnen instanties die te maken hebben met de doelgroep alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering die werk en gezin weer willen gaan combineren. Samen duiken we in de complexe problematiek van de alleenstaande moeder, praktische tips ter begeleiding en bespreken we welke interventies er mogelijk en effectief zijn.

Onze intentie is om deelnemers te helpen om alleenstaande moeders met nog meer kennis, vertrouwen, energie en plezier te ondersteunen in de weg naar werk.

Schrijf je direct in via e-mail of via de ‘Aanmeld-button’ bovenaan deze pagina.

Maandag 22 januari op de agenda!

Werk-privé balans en werkende ouders

Hoe kun je meedoen?

Laat je inspireren door tal van ideeën en mogelijkheden deze week die jezelf kunt organiseren of bel of mail ons om samen te kijken naar de mogelijkheden. Wil je zelf een rol spelen tijdens deze week of heb je aanvullende ideeën, aarzel dan niet om contact op te nemen met Steven Tolsma.

Mede mogelijk gemaakt door Career & Live en Career & Kids

en partners van de Nationale week van werk-privé balans

Lees meer

Schuldproblematiek

Mantelzorgers

Onregelmatige werktijden

Hybride werken

Vitaliteit

Aanmelden en/of informatie